گردشگری ؛ جدال تمدنی ما با دنیای آینده و رونق اصلی کشور از جدا شدن از صنعت نفت است

تلویزیون صنعت ایران گزارش می دهد:

اولین کنگره بین المللی توسعه و توانمند سازی اقتصاد گردشگری با رویکرد نقش زنجیره ارزش در صنعت گردشگری و توسعه پایدار سه شنبه ۱۲ تیرماه با عنوان بزرگترین رویداد جامعه گردشگری ایران با حضور کلیه ی ذینفعان گردشگری ومناطق مختلف آزاد کشوراز جمله منطقه آزاد اروند،کیش،ماکو،قشم و انزلی در مرکز همایش های بین المللی صدا و سیما برگزار شد.
به گزارش خبرنگار تلویزیون صنعت ایران، دکتر محمد فرزاد میرزایی قلعه دبیر کنگره بین‌المللی توسعه و توانمندسازی اقتصاد گردشگری در این مراسم گفت: امروز در کنارم هم هستیم که بتوانیم برنامه‌ریزی کرده و حکم‌های سیاستی را در پنل‌های مختلف برای راهگشایی ایران آینده در دولت چهاردهم تدبیر کنیم.
دکترمیرزایی افزود: در مورد گردشگری ایران دغدغه‌های مختلفی وجود دارد بعضی از دوستان اعتقاد دارند برای گردشگری در حاکمیت ما دید و زاویه مثبتی اندیشیده نشده است. ما به اتفاق دوستان احکام سیاستی حوزه‌های کلان کشور را در ۱۶ بخش بررسی و طراحی کردیم و ارتباط بین احکام سیاستی و نگاهی که در گردشگری وجود دارد را بررسی کرده ایم، واقعیت این است که ما مدیران بودیم که گردشگری را آنچنان که شایسته و بایسته تراز انقلاب اسلامی است جاری و ساری نکردیم وگرنه احکام سیاستی جمهوری اسلامی آگاهانه به دنبال این است که اتفاق‌های خوبی برای گردشگری با نگاه اقتصادی ایجاد شود.
وی افزود: گردشگری جدال تمدنی ما با دنیای آینده است رونق اصلی کشور از جدا شدن از صنعت نفت است و تنها راه پتانسیل ما برای انتقال فرهنگی کشور در تمام دنیا می باشد و این موضوع نیاز به همفکری و همکاری شما عزیزان دارد. امروز علاوه بر سخنرانان دو پنل طراحی شده است که اولین پنل در حوزه گردشگری سلامت برگزار می‌شود پنل دوم نیز در مورد احکام سیاستی خواهد بود که در دولت چهاردهم چه اتفاقاتی پیش بیاید که برای حوزه گردشگری اتفاقات خوبی رقم بخورد. کشور ایران به دلیل مرزهای مختلفی که دارد و فرهنگ غنی و گسترده و دسترسی به بازارهای ۱ میلیارد و ۲۰۰ میلیون نفری غرب آسیا جاذبه‌های فراوانی دارد.
در ادامه این مراسم دکترعلی آقامحمدی رئیس گروه اقتصادی دفتر مقام معظم رهبری، طی سخنرانی گفت: در برنامه هفتم چند نکته کلیدی وجود دارد مثل رشد اقتصادی ۸ درصد که مطرح شده و یک ضرورت است و باید برنامه‌ریزی در جهت آن باشد که این اتفاق بیافتد، عدم رسیدن به آن ممکن است ضعف مجری باشد که تمام لوازم کار را نتواند فراهم کند و یا از حاکمیت مطالبه نکند.
وی ادامه داد: در انجام کار دو رویکرد وجود دارد یکی اینکه دولت این کار را انجام دهد و یکی اینکه ما کارها را انجام دهیم و به سراغ دولت برویم و بگوییم ما این‌ها را می‌خواهیم انجام دهیم، علی القاعده بخش خصوصی رهبر و لیدر خودش باید باشد و فکر کند، برنامه‌ریزی و جهت دهد و مطالبه نماید. بخش قابل توجه نرخ رشد ۸ درصد باید از رشد گردشگری باشد پس باید مجموعه‌های ما به صورت کارشناسی ادعا کنند که این کارها را می‌توانند انجام دهند و این اتفاقات باید اجرا شود. اکنون چشم انداز ۱۴۰۵ تا ۱۴۳۰ در حال بحث است و یکی از موضوعات آن گردشگری است و شما بخش خصوصی ادعای خود را روی میز بگذارید.
در ادامه دکتر سید مهدی محمدی رئیس کنگره بین‌المللی توسعه و توانمندسازی اقتصاد گردشگری در حضور خبرنگاران مطرح کرد که دوره دوم این کنگره در تاریخ 1403/09/27برگزار خواهد شد. در دومین کنگره انشالله با توجه به استقرار دولت چهاردهم با توان و هماهنگی بیشتر دولت جدید کار را پیش خواهیم برد، سرمایه گذاری، گردشگری سبز و اثر مشارکت بانوان در توسعه گردشگری پایدار موضوعاتی هستند که در دومین کنگره به آن توجه بیشتری خواهیم داشت
دکترعلی زارعی مدیرعامل سازمان منطقه آزاد اروند نیز در این کنگره طی سخنانی جایگاه گردشگری ایران در جهان را تشریح کرد و گفت: در حال حاضرصنعت گردشگری ایران رتبه ۷۷ در جهان را کسب کرده و این در حالی است که به واسطه پیشینه تاریخی، فرهنگی، طبیعی و جغرافیایی رتبه ۵ جهان را دارا هستیم.
وی هدفمند کردن صنعت گردشگری در رسیدن به توسعه پایدار را مهم ارزیابی کرد و افزود: با همراهی وتعامل بخش خصوصی و دولتی می‌توانیم از این ره آورد وصنعت مهم درآمد بیشتری را کسب نماییم.ایشان دسترسی آسان و ارزان بعنوان مزیت منطقه آزاد الوند برای گردشگران بیان کردند.
دکتررحیم سرهنگی مدیرعامل منطقه آزاد کیش هم در این مراسم گفت: موفقیت در مناطق آزاد نسبی است وقتی درباره گردشگری کیش صحبت می‌کنیم باید کل زنجیره را ببینیم اساساً وقتی شما یک صنعت را تعریف می‌کنید باید زنجیره آن را هم تعریف کنید تفاوتی که کیش با سایر نقاط دارد این است که به شدت به پرواز وابسته است راه دسترسی زمینی وجود دارد ولی به واسطه اینکه کیش برای طبقه متوسط و رو به بالا تعریف شده شاید راه زمینی خیلی امکان پذیر نباشد بنابراین پرواز یکی از مسائل استراتژیک است. در کیش هر آنچه برای زیرساخت هست را فراهم کردیم.
وی ادامه داد: هر آنچه برای توسعه جزیره لازم هست در کیش وجود دارد ۵۲ هتل داریم که تقریباً ۲۰ هتل آن ۵ ستاره است و ۵۲ هتل هم در حال ساخت است و همچنان تقاضا برای ساخت هتل وجود دارد. در زنجیره گردشگری کیش، خرید هم معنا دارد اما امروز گردشگران ترجیح می‌دهند که از وان ترکیه خریداری کنند اما ما نمی‌توانیم آن را در کیش عرضه کنیم.
وی ادامه داد: تصمیم غلطی درباره خصوصی سازی کیش ایر گرفته شد. تمام تصمیمات غلط دست به دست هم می‌دهد که ما در حوزه گردشگری چندین مسئله داشته باشیم
در ادامه دکتر حسین گروسی مدیرعامل سازمان منطقه آزاد ماکو گفت: در اهمیت گردشگری مطالب خوبی در این کنگره بیان شد و ما به عنوان کسی که در شمال غرب کشور یکی از مناطق بسیار خوب گردشگری که تا به حال هیچکس توجه به گردشگری در شمال غرب نکرده در این کنگره حضور داریم.
دکتر گروسی افزود: منطقه آزاد ماکو منطقه‌ای است که می‌تواند گردشگری ترکیبی داشته باشد کسانی که به این منطقه می‌آیند علاوه بر بازدید جاذبه‌ها بسیار خوب طبیعی می توانند از جاذبه های دیگر نیز بازدید کنند. باید بدانیم که ایران جزو ۱۰ کشور دارای پتانسیل دنیا در آثار طبیعی و جزو ۵ کشور اکوتوریسم است ولی در درآمدها جزو رده ۷۰ الی ۸۰ کشور دنیا در این زمینه هستیم و باید گیرها را برطرف کنیم.
دکتر گروسی گفت: امروز مناطق آزاد بدون اینکه یک ریال بودجه بگیرند با مناطق اطراف خود قابل مقایسه نیستند. امیدوارم رئیس جمهور منتخب آینده بحث گردشگری و خصوصا مناطق آزاد را جدی بگیرند و ما بتوانیم حرکتی در عدم وابستگی به نفت و معدن و خام فروشی داشته باشیم.
همچنین در قسمت گردشگری سلامت در این همایش نشست هم اندیشی تخصصی گردشگری سلامت نیز با حضور محمد پناهی دبیر کمیته سلامت گردشگری تهران، جمعی از پزشکان سلامت و روسای بیمارستانها انجام گرفت، دکتر پناهی بیان کردند که توریسم سلامت در هر دولت، ۲ سال اول توجیه دولت برای گردشگری سلامت است،همچنین دکتر محسن پازوکی رئیس بیمارستان محب کوثر متمرکز نبودن سیاست گذاری و نظارت ها در توریسم سلامت وجود دارد و بیمارستانهایی که زیر ساخت های خوبی دارند خود فعال شده و جذب گردشگر سلامت می نمایند، همچنین ایشان متذکر شدند ایران از پتانسیل های خوبی برای جذب گردشگری سلامت برخوردار است و بالاترین سطح خدمات در منطقه و در سطح جهانی جایگاه خوبی دارد.

مشاهده بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا