برابری درآمد و هزینه‌های اسقاط خودرو‌های فرسوده

تلویزیون صنعت ایران گزارش می دهد:

رئیس انجمن مراکز اسقاط خودرو‌های فرسوده درباره هزینه‌های مراکز اسقاط گفت: راهور بابت بازدید یک خودروی فرسوده یک میلیون و پنجاه هزارتومان دریافت می‌کند و مالیات هم از یک تا ۴ میلیون تومان متغیر و هزینه‌های دیگری هم وجود دارد؛ بر این اساس درآمد و هزینه‌های اسقاط خودرو برابری می‌کند.

محمود مشهدی شریف در مصاحبه اختصاصی با خبرنگار تحریریه صنعت خبرگزاری صداوسیما با اشاره به پرداخت ۵ الی ۱۰ میلیون تومانی برای لاشه خودرو در طرح جایگزینی خودرو‌های فرسوده گفت: سال گذشته ۷۲ هزار دستگاه و از ابتدای امسال تا آذرماه ۲۴۲ هزار دستگاه خودروی فرسوده اسقاط شده است با این حساب زمانی که اسقاط خودرو افزایش پیدا کند قیمت خرید لاشه خودرو، قطعات قابل فروش و غیرقابل فروش که به اصطلاح “کیلویی بار” گفته می‌شود، پایین می‌آید.

وی درباره قطعات خودرو‌های فرسوده که ممنوعیت فروش دارند، افزود: طبق قانون؛ اجزای موتوری، انتقال نیرو، موتور، گیربکس، دیفرانسیل، پمپ‌های گازوئیل و بنزین را مراکز اسقاط خودرو‌های فرسوده به هیچ عنوان نمی‌توانند بفروشند همچنین اتاق خودرو هم باید پرس شود.

مشهدی شریف ادامه داد: براساس محاسبات دقیق، هزینه اسقاط خودروی فرسوده در یک مرکز بدون هزینه سرمایه گذاری، حدود ۱۰ میلیون تومان است به طور مثال هزینه بازدید خودروی فرسوده توسط راهور برای یک خودرو یک میلیون و پنجاه هزار تومان است، هزینه بعدی مالیات که بابت هر خودرو از یک و نیم میلیون تومان تا ۴ میلیون تومان متغیر است.

وی اضافه کرد: علاوه بر هزینه بازدید و مالیات، هزینه‌های کارگری، تبلیغات، حمل و نقل، عیدی و سنوات کارگران به هزینه‌های مراکز اسقاط خودرو‌های فرسوده افزوده می‌شود که با ۱۰ میلیون تومان قیمت لاشه خودروی فرسوده برابری می‌کند.

رئیس انجمن مراکز اسقاط خودرو‌های فرسوده درباره مازاد گواهی اسقاط خودروسازان گفت: از ابتدای سال تا آذرماه، ۲۴۲ هزار دستگاه اسقاط شده است که میانگین هر خودرو را سه گواهی اسقاط در نظر بگیریم معادل ۷۵۰ هزار گواهی اسقاط می‌شود در حالی که نیاز کشور حدود ۷۰۰ هزار گواهی اسقاط است یعنی مازاد گواهی اسقاط را تا پایان سال خواهیم داشت که محل مصرفی ندارد.

وی افزود: درخواست مراکز اسقاط خودرو‌های فرسوده، بررسی و ارائه راهکار برای مصرف گواهی‌های مازاد اسقاط خودرو‌های فرسوده است.

رئیس انجمن مراکز اسقاط خودرو‌های فرسوده با اشاره به رشد ۳۵۰ درصدی در اسقاط خودرو‌های فرسوده گفت: سال گذشته ۷۲ هزار و ۲۲۸ دستگاه خودروی فرسوده اسقاط شده است که به ازای هر خودروی فرسوده دو هزار و ۱۰۵ دلار یعنی حدود ۱۵۲ میلیون دلار صرفه جویی در یارانه سوخت صورت گرفته است.

مشهدی شریف با اشاره به صرفه جویی سالانه یارانه سوخت هر خودروی فرسوده دو هزار و ۱۰۵ دلار است، ادامه داد: بر اساس اعلام مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی، امسال با اسقاط ۲۴۲ هزار دستگاه تا پایان آبان ماه ۱۴۰۳ مبلغی به میزان ۵۰۹ میلیون و ۴۱۰ هزار دلار صرفه جویی در یارانه سوخت شده است که با حساب دلار ۶۵ هزار تومانی در آبان ماه، حدود ۳۵ هزار میلیارد تومان خواهد شد که عدد بسیار بزرگی است.

مشاهده بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا