انگلیس در اقدامی کم سابقه کارخانه فولاد این کشور را ملی اعلام کرد

دولت انگلیس برای حفظ صنعت فولاد این کشور، نخستین بار در چهل سال اخیر با فراخوان نمایندگان مجلس در روز تعطیل شنبه نشست اضطراری برگزار کرد تا با تصویب لایحه دولت، صنعت فولاد این کشور را از ورشکستگی نجات دهد.

تلویزیون صنعت ایران گزارش می دهد:

به گزارش خبرنگار تلویزیون صنعت ایران و به نقل از خبرگزاری صدا و سیما از لندن، رسانه‌های انگلیس نگرانی از خاموش شدن کوره‌های بلند تنها کارخانه فولاد انگلیس را علت برگزاری نشست اضطراری اعلام کردند و افزودند با تصویب این لایحه که با امضای شاه به قانون تبدیل شده و مدیریت صنعت فولاد این کشور به دولت واگذار شده است.
ضوابط موجود در انگلیس به دولت اجازه می‌دهد برای رهایی از ورشکستی بنگاه‌های اقتصادی در صورت تصویب مجلس آنها را ملی اعلام کند.

جاناتان رینولدز وزیر بازرگانی و مشاغل انگلیس در نشست اضطراری مجلس این کشور به تشریح شرایط بحرانی این صنعت و راه نجات آن پرداخت.

مالک کارخانه فولاد انگلیس در اسکانتورپ، شرکت چینی «جینگیه» است که برغم آمادگی دولت انگلیس برای کمک حدود نیم میلیارد پوندی به منظور ادامه فعالیت و تأمین مواد اولیه لازم برای این کارخانه تداوم فعالیت آن را غیر اقتصادی خواند.

این در حالی است که متخصصان شاغل در این صنعت هشدار دادند:در صورت تامین نشدن مواد اولیه و خاموش‌شدن کوره‌های این کارخانه، احیای آن فرآیندی پرهزینه، زمان بر و شاید برگشت ناپذیر خواهد داشت.

همزمان با نشست اضطراری مجلس، دولت انگلیس تلویحا باخلع ید شرکت چینی و ایجاد محدودیت برای مدیران چینی این کارخانه عملا مدیریت این کارخانه را به دست گرفت.

احتمالا اقدام دولت انگلیس ضمن ایجاد تنش تازه با مالک چینی و دولت چین، نگرانی سرمایه گذاران از تضییع حقوقشان در انگلیس را نیز در پی خواهد داشت و به همین علت شماری از نمایندگان مجلس تصمیم دولت را به چالش کشیدند و آن را عجولانه و بدون بررسی‌ها و برنامه ریزی لازم و دارای پیامد‌های منفی ارزیابی کردند.

نخست وزیر انگلیس مصوبه مجلس را ستود و افزود: این اقدام «صفحه یک دهه افول را برمی گرداند».

استارمر گفت: دولت او قانون اضطراری را تصویب کرد تا به خود اختیارات فوق‌العاده‌ای برای مداخله در مدیریت کارخانه‌های فولاد در اسکانتورپ و جا‌های دیگر بدهد.

وی با تاکید بر اینکه «همه گزینه‌ها برای تضمین آینده صنعت فولاد کشور روی میز است»، افزود: این دولت در حال ورق زدن یک دهه افول است، جایی که قلب‌های تولیدی ما را دولت قبلی خالی کرد.

عمق چالش بزرگ در صنعت فولاد انگلیس زمانی پدیدار شد که دولت ترامپ تعرفه ۲۵ درصدی بر واردات فولاد به این کشور وضع کرد و کارخانه فولاد انگلیس را همچون صنعت فولاد سایر کشور‌های صادر کننده به آمریکا دچار بحران کرد.

مشاهده بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا